Elkészítés: 75 perc
Egyéb desszert Almás-mákos pite
HOZZÁVALÓK
75 dkg liszt
50 dkg margarin
25 dkg Koronás Porcukor
2 dkg vaníliás cukor
0,5 dkg
2 db tojássárgája
ízlés szerint reszelt citromhéj
1 kg lereszelt alma
15 dkg Koronás Kristálycukor
5 dkg mazsola
2 dkg vaníliás cukor
10 dkg piskóta vagy keksz morzsa
ízlés szerint őrölt fahéj
25 dkg darált mák
12 dkg Koronás Kristálycukor
1 dl meggylé vagy víz
15 dkg keksz morzsa
5 dkg mazsola
ízlés szerint őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A linzertésztához a lisztet a margarinnal morzsalékosra alakítjuk, majd a receptben szereplő többi anyaggal összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, s közben elkészítjük a töltelékeket. Az almatölteléknél az almát majd lereszeljük, a cukorral áthevítjük.
Ha kihűlt, a mazsolát és a morzsát hozzákeverjük. A máktölteléknél a cukrot vízzel felforraljuk és a mákra öntjük. Ha kihűlt, a morzsát, mazsolát és fahéjat is hozzádolgozzuk. A tésztát négy részre osztjuk, így egy-egy tepsi piténk lesz. A tepsibe tesszük az egyenletesre kinyújtott tésztát, megtöltjük a töltelékkel, rátesszük az újabb réteg tésztát, majd megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kisütjük. Sütés után, ha kihűlt, felszeleteljük és Koronás porcukorral meghintve tálaljuk. Kiadós és nagyon finom sütemény!