Elkészítés: 80 perc
Egyéb desszert Almás tatin
HOZZÁVALÓK
0,11 kg Koronás Kristálycukor
2 szem kisebb alma
0,1 kg kész leveles tészta
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat és a szárak tövét! A fél almákat szeleteljük fel, de ne szedjük szét, hanem egyelőre hagyjuk egyben! A kristálycukrot egy serpenyőben karamellizáljuk szép sötét árnyalatú barnára, majd öntsük egy 25x10 cm-es szögletes gyümölcskenyér formába! A 4 fél, felszeletelt almát félgömb alakú felével lefelé tegyük a formába, a karamellizált cukorra! A leveles tésztát nyújtsuk 26x11 cm-re (ha nem eleve kinyújtottat vettünk), és terítsük az almákra, hogy a forma széléhez simuljon a tészta! Villával szurkáljuk meg pár helyen, hogy a gőz ki tudjon majd jönni! 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük, majd a tetejére tányért téve, két vastag konyharuhával azonnal fordítsuk ki a formából! Vigyázzunk, a széleken kifolyó forró cukor nagyon balesetveszélyes, ezért ezt a mosogató fölött, nagy körültekintéssel végezzük el! Pár perc után már tálalható is.