Elkészítés: 210 perc
Egyéb desszert Aszalt gyümölcsös kuglóf
HOZZÁVALÓK
500 g búzaliszt
1 db citrom reszelt héja
22 g élesztő
1 db tojássárgája
10 g vaníliás cukor
80 g Koronás Porcukor
60 g vaj(olvasztott)
280 ml tej(2,8%-os)
1 csipet
60 g aszalt sárgabarack
40 g kókuszchips(összetörve)
30 g banánchips(összetörve)
40 g aranymazsola
30 g aszalt vörösáfonya
ELKÉSZÍTÉS
Egy kuglófformát alaposan és vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, az aszalványokat és a csipet sót. Ha az élesztő felfutott, a tejes keveréket a lisztre öntjük, és kb. 5 percen át dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és szobahőmérsékletű helyen pihentetjük addig, míg a duplájára kel, kb. egy óra alatt. Ezután a tésztát hengerré sodorjuk, és a kuglófformába tesszük. Most ismét kelesztjük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel - szobahőmérsékleten egy újabb óra. Közben a sütőt elkezdjük előmelegíteni 200 C-ra (légkeverés nélkül). Ha megkelt, betesszük a sütőbe, és a 30-35 perces sütés 15. percénél visszavesszük a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt megfordítjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk a formában kihűlni. Ha teljesen kihűlt, levesszük róla a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel vagy egyszerűen csak porcukorral díszítjük.