Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Barackos-tejszínes kocka
HOZZÁVALÓK
6 db tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
12 dkg Koronás Sütőcukor
15 dkg baracklekvár
50 dkg barack vagy barackbefőtt
1 csomag hidegen kötő pudingpor
2 dl tej
35 dkg tejszínhab
2 dkg zselatin
15 dkg baracklekvár
1 csomag tortazselé
ELKÉSZÍTÉS
Hagyományos piskótát kell készíteni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukor 1/3-val habosra keverjük. A fehérjéket a 2/3 Koronás Sütőcukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk, ezután a fehérjét a sárgájával, majd a lisztes kakaóporral összekeverjük. A piskótatésztát 180 fokos sütőben másfél centiméteres lapként, sütőpapírra kenve sütjük. Pihentetés és kihűlés után gyengén megnyújtófázzuk, majd baracklekvárral összetöltjük. A hidegen kötő pudingport tejjel sűrű krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a baracklevárt, tejszínhabot és az oldott zselatint. Az összetöltött kakaós piskótalapra egyenletesen elkenjük a krémet. A süteményt hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt vékonyan leöntjük zselatinnal, ráhelyezzük a felezett sárgabarackokat, majd melegvízbe mártott száraz késsel kockákra szeleteljük.