Elkészítés: 70 perc
Egyéb desszert Barackos-túrós lepény
HOZZÁVALÓK
0,12 kg vaj
0,14 kg Koronás Porcukor
4 db tojás
1 db citrom héja
0,12 kg rétesliszt
40 g zsemlemorzsa
0,5 tk sütőpor
1 csipet
40 g túró
35 g tejföl
1 db kicsi tojás
0,035 kg Koronás Porcukor
reszelt citromhéj
felezett konzerv őszi- vagy sárgabarack
ELKÉSZÍTÉS
A tészta elkészítéséhez a vajat a porcukorral alaposan habosítsuk fel! Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, folyamatos habosítás mellett! Minden tojással habosítsuk 20-30 másodpercen át! A sót, reszelt citromhéjat, réteslisztet, zsemlemorzsát és sütőport egy tálban alaposan keverjük össze! Végül a kihabosított vajas részhez keverjük hozzá a lisztes részt! A kész piskótát egyenletesen terítsük el egy kivajazott, kilisztezett 26x16 cm-es tepsiben! A túrós rész hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd a tepsiben elkent piskóta tetején egyenetlenül, teljesen szabálytalanul locsoljuk szét! Végül a lapos felével felfelé, nyomkodjuk a sütibe a lecsurgatott barackokat! Előmelegített sütőben 190 fokon süssük készre kb. 30-40 perc alatt, légkeverés nélkül!