Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Bécsi diós korong
HOZZÁVALÓK
40 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg Koronás Porcukor
2 db tojássárgája
ízlés szerint reszelt citromhéj
1 csipetnyi
20 dkg darált dió
20 dkg Koronás Porcukor
1,5 dl tej
10 dkg vaj
0,5 dl rum
5 dkg mandula
ízlés szerint Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Egyszerű, gyúrt linzertésztát készítünk: a receptben szereplő nyersanyagokat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Félórás pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, és ovális kiszúróval korongokat formázunk. Minden második korong közepét kiszúrjuk.
A sütemény felületét tojással lekenjük. Metélt mandulával megszórjuk. 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Kihűlés után a lapokat megtöltjük. A töltelékhez a diót cukros tejjel leforrázzuk, vajjal és rummal habosra keverjük. Tartós és nagyon finom. Készíthetjük apró teasütemény nagyságban is.