Elkészítés: 25 perc
Egyéb desszert Birsalma krémleves
HOZZÁVALÓK
3 db birsalma
2 dl tejszín
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
15 dkg Koronás Finom kristályszemcséjű cukor
fél citrom leve
2 evőkanál étkezési keményítő
fél rúd vanília
ELKÉSZÍTÉS
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt reszeljük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vaníliababbal (vagy a vaníliás cukorral). Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki. Vegyük ki a fahéjrudat és a vaníliababot, majd merülő mixerrel pürésítsük, és utána finomlyukú szitán passzírozzuk át. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.