Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Birsalma rolád
HOZZÁVALÓK
4 db tojás
8 dkg Koronás Finom Kristályszemcséjű Kristálycukor
8 dkg liszt
20 dkg birsalmalekvár
10 dkg dió
10 dkg karamellizált cukor
12 db fél szem dió
5 dkg csokoládé
10 dkg tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A piskótalaphoz a tojássárgáját a cukor felével jól kikeverjük, a fehérjéket a másik felével kemény habbá verjük. A tojássárgához adjuk a habot, a lisztet. Sütőpapíron 1 cm vastagságúra kikenve 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Liszttel meghintve átfordítjuk, majd a papírt lehúzzuk. Kikevert birsalmalekvárral megkenjük a lapot, darabolt dióval megszórjuk, és csak ezután tekerjük fel. Félórás pihentetés után bevonjuk olvasztott csokoládéval és olvasztott, karamellizált cukorba mártott fél diószemekkel díszítve kínáljuk.