Elkészítés: 75 perc
Egyéb desszert Bohém szelet
HOZZÁVALÓK
6 db tojásfehérje
12 dkg Koronás Sütőcukor
2 dkg liszt
6 dkg darált dió
4 dkg piskótamorzsa
5 dkg kakaópor
1,5 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
20 dkg Koronás Finom Kristályszemcséjű Kristálycukor
20 dkg vaj
25 dkg csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük fel. Ezután hozzáadjuk a Koronás Sütőcukrot, és kemény habot készítünk. A habban a Sütőcukor apró szemcséinek köszönhetően hamar elolvad. A lisztet, darált diót, morzsát ezután összekeverjük, és a habhoz adjuk, mintha piskótatésztát készítenénk. Sütőpapírra 1 cm vastagságú lapot kenünk, és 180 fokos sütőben megsütjük. A tészta felületét gyengén lelisztezzük, kihűtjük, majd a papírt eltávolítjuk róla. Ezután három egyforma lapot vágunk belőle, amit csokoládékrémmel betöltünk. Téglalapokra vágjuk, és a tészta felületét is vékonyan lekenjük a krémmel. Dermedés után olvasztott csokoládéval is áthúzzuk, majd tetszés szerint díszítjük. A csokoládékrémhez felfőzzük a kakaóport a tejszínnel, kristálycukorral, ezután hagyjuk kihűlni. A vajat és a felfőzött csokoládés alapot habosra keverjük, így kapjuk meg ezt a kitűnő főzött csokoládékrémet, melyet más süteményeknél is használhatunk.