Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Budavári karácsonyi mézes
HOZZÁVALÓK
5 db tojás
10 dkg méz
5 dkg Koronás Porcukor
30 dkg liszt
1,5 dkg sütőpor
ízlés szerint őrölt fahéj
1 csipetnyi
10 dkg vagdalt dió
10 dkg forró barackíz
ELKÉSZÍTÉS
Gyorsan elkészíthető, igen tartós ünnepi sütemény. A tojásokat mézzel és Koronás Porcukorral habosra keverjük. Ez mintegy 10-12 percet vesz igénybe. Majd a lisztet sütőporral, ízesítőkkel, dióval összekeverjük, s a habos tojásos alaphoz fakanállal óvatosan elkeverjük. Vajazott, lisztezett tepsiben 3-4 cm vastagságban 180 fokos sütőben sütjük. Ha a tészta kihűlt, forró, vékony barackízzel lekenjük, majd szikkadás után daraboljuk. Díszítésként ízlés szerint tehetünk rá aszalt gyümölcsöket is.