Elkészítés: 130 perc
HOZZÁVALÓK
250 g liszt
30 g Koronás Porcukor
5 g kakaópor
0,5 teáskanál őrölt fahéj
0,5 teáskanál
3 evőkanál étolaj
1 teáskanál fehérborecet
60 ml vörösbor
1 db tojásfehérje
225 g ricotta
70 g Koronás Porcukor
1 teáskanál vaníliás cukor
90 ml habtejszín
25 g csokoládé cseppek
ELKÉSZÍTÉS
Először a tésztát készítjük el. A hozzávalókat egy dagasztógéppel tésztává dolgozzuk, majd folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tésztát maximum 1 mm vastagra nyújtsuk ki, majd egy 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki köröket belőle. 12 cm hosszú és 2-2,5 cm átmérőjű rolócsövekre szorosan csavarjuk fel a tésztákat. Az illesztésnél jól nyomkodjuk össze és tojásfehérjével kenjük meg az érintkező felületet, különben szét fognak nyílni sütés közben. Percek alatt készre sütjük őket, majd kihúzzuk belőlük a csövet. A krémhez a csokicseppek kivételével mindent a konyhai aprítóba teszünk és jól összedolgozzuk pár perc alatt. Mikor a krém már egynemű, hozzákeverjük fakanállal a csokoládé cseppeket is. A krémet a csövekbe töltve, porcukorral megszórva el is készült a canolli.