Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Cappuccino hab mandulás meggyszósszal (cukormentes)
HOZZÁVALÓK
3 db tojás
6 ek. Süssina édesítőpor
1 ek. zselatin
2 ek. instant kávé
5 dl tejszín

Meggyszószhoz

1 üveg meggybefőtt
0.5 db citrom leve
1 ek. Süssina édesítőpor
2 ek. étkezési keményítő
3 ek. mandula aroma
fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Egy nagy keverőtálba ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a Süssinát és a hideg vízbe áztatott zselatint. Vízgőz fölé tesszük, és habverővel addig keverjük, míg sűrű habos nem lesz. Levesszük a gőzről, beleszórunk egy evőkanál instant kávét, jól összekeverjük, hogy a szemek eloldódjanak. Ha kissé kihűlt, óvatosan dolgozzuk hozzá a kemény habbá felvert tejszínt. Hozzákeverünk még egy evőkanálnyi instant kávét, ezt már csak óvatosan keverjük össze, hogy a szemek ne olvadjanak el. Ha majd elkészül, ezek a szemek krémesen fognak csordogálni a habból. Egy nagy üvegtálba öntjük, vagy megtöltünk vele üvegpoharakat, majd hűtőbe tesszük fél napra.

A szószhoz meggybefőttet levével együtt öntünk egy kis lábasba, ízesítjük citromlével, fahéjjal, szükség szerint Süssinával, majd felforraljuk. Ha felforrt, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük mártás sűrűségűre. Az elkészült meggyszószba keverjük a mandula aromát. A hab tetejére ízlés szerint öntünk a kihűlt meggyszószból.