Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Cappuccino hab meggyszósszal
HOZZÁVALÓK
3 db tojás
5 evőkanál Koronás Kristálycukor
1 evőkanál zselatin
1 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál instant kávé
5 dl tejszín
1 üveg meggybefőtt
0,5 citrom leve
1 evőkanál fahéjas cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 dl mandulalikőr
ELKÉSZÍTÉS
Egy nagy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a kristálycukrot, a hideg vízbe áztatott zselatint és a vaníliás cukrot. Tegyük vízgőz fölé, és habverővel addig keverjük, míg sűrű habos nem lesz. Vegyük le a gőzről, szórjunk bele egy evőkanál instant kávét, jól keverjük össze, hogy a szemek feloldódjanak. Ha kissé kihűlt, óvatosan dolgozzuk hozzá a kemény habbá felvert tejszínt. Keverjünk még hozzá egy evőkanálnyi instant kávét, ezt már csak óvatosan keverjük össze, hogy a szemek ne olvadjanak el. Ha majd elkészül, ezek a szemek krémesen fognak csordogálni a habból. Öntsük egy nagy üvegtálba vagy töltsünk meg vele üvegpoharakat, majd tegyük hűtőbe fél napra. A szószhoz a meggybefőttet levével együtt öntsünk egy kis lábasba, ízesítsük citromlével, fahéjas cukorral, szükség szerint cukorral, majd forraljuk fel. Ha felforrt, hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be mártás sűrűségűre. Az elkészült meggyszószba keverjük a mandulalikőrt. Az üvegpoharakba tálalt hab tetejére öntsünk a kihűlt szószból.