Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Céklás-csokis sütemény
HOZZÁVALÓK
1,75 pohár liszt
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
1,5 pohár Koronás Finom Kristályszemcséjű Kristálycukor
3 db tojás
0,5 pohár étolaj
1,5 pohár reszelt, főtt cékla
1 tábla keserű csokoládé
10 g vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Másik keverőedénybe üssük a tojásokat, cukrot, az olajat. Habverővel keverjük körülbelül két percig, majd keverjük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket. Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg. Süthetjük muffin sütőformában is. A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml.