Elkészítés: 70 perc
Egyéb desszert Céklás fészek
HOZZÁVALÓK

Tésztához

20 dkg közepes cékla
1,5 dl olaj
3 db tojás
8 ek Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
2 tk kakaópor
5 dkg őrölt mandula

Krémhez

50 dkg sajtkrém
10 dkg natúr joghurt
10 dkg porcukor
2 ek céklalé
0,5 db citrom facsart leve

Díszíttéshez

2 csomag nyuszidrazsé
ELKÉSZÍTÉS
A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat a tojással és a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, a mandulát, csipet sót és végül a céklát. A formát vajjal kikenjük és beleöntjük a tésztát, majd 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. A sajtkrémet a cukorral, a céklalével, a citromlével és a joghurttal összekeverjük. A süteményt a formából kiborítjuk, késsel félbevágjuk, megkenjük krémmel és kívül is bevonjuk. A közepébe egy kisebb tálkát ültetünk, és ebbe szórjuk a nyuszicukrokat.