Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Céklás teasütemény
HOZZÁVALÓK
15 dkg reszelt cékla
3 db tojás
10 dkg Aranybarna Kristálycukor
10 dkg vaj
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1.5 tk sütőpor
8 dkg mazsola
1 dl rum
ELKÉSZÍTÉS
A rumban felfőzzük a mazsolát, majd hagyjuk kihűlni benne. Amennyiben nem részesítjük előnyben az alkoholt, úgy vízben is felfőzhetjük. A barna cukrot a tojásokkal sűrű, világos, habos krémmé keverjük. A vajat megolvasztjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a krémes tojáshoz adjuk a vajjal együtt. A céklát megtisztítjuk és almareszelőn lereszeljük (ehhez célszerű kesztyűt használni). A céklát és a mazsolát is a masszához keverjük fakanállal. Egy fém kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Zöldségekkel azért érdemes dúsítani a süteményeinket, mert ellenállhatatlanul szaftosak lesznek, és ízüket gazdagítja a zöldségek íze.