Elkészítés: 30 perc
Egyéb desszert Churros-spanyol fánk
HOZZÁVALÓK
175 ml víz
1 teáskanál vanília esszencia
125 g liszt
0,5 teáskanál sütőpor
1 csipet
étolaj
100 g Koronás Kristálycukor
2 teáskanál őrölt fahéj
25 g vaj
ELKÉSZÍTÉS
A vizet a vajjal és a vaníliával felforraljuk. A lisztet, sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, közepébe mélyedést alakítunk ki. A forrásban lévő vizet a lisztes részhez öntjük, majd egy fakanállal gyorsan keverve tésztává dolgozzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a tészát egy 1-2 cm átmérőjű csillagcsöves habzsákba tesszük. A forró olaj fölött 10 cm-es csíkokat nyomunk a tésztából, majd egy ollóval elvájuk őket, hogy az olajba essenek a tészták. Aranybarnára sütjük, majd az olajból kivéve fahéjas cukorba forgatjuk őket. Csokoládé- vagy gyümölcsszósszal kínáljuk.