Elkészítés: 200 perc
Egyéb desszert Citromos-diós linzer
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg Koronás Porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg Koronás Kristálycukor
1 db tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
A vajat almareszelőn lereszeljük és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk a tésztát és fóliába csomagolva fél órát hűtjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket távol egymástól, nehogy összenőjenek. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével és a megkent oldalukat a cukorral elkevert őrölt dióval megszórjuk. 200 fokon aranyszínűre sütjük.