Elkészítés: 190 perc
Egyéb desszert Citromos-málnás pite
HOZZÁVALÓK

A tésztához

110 g vaj
50 g Koronás Kristálycukor
135 g liszt
csipet

A málna püréhez

2 evőkanál Koronás Kristálycukor
60 ml citromlé
2 teáskanál étkezési keményítő
120 g málna

A citromos töltelékhez

7 db tojás
250 nl frissen facsart citromlé
1 db citrom reszelt héja
110 g liszt
630 g Koronás Kristálycukor

A tetejére

Koronás Kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
Először vajazzunk ki egy kb. 23x33 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit mind tegyük egy konyhai aprítóba és 2-3 perc alatt dolgozzuk össze alaposan, majd vegyük ki egy vastagon lisztezett asztalra. Gömbölyítsük ki, majd tegyük az előkészített tepsibe, és nyomkodjuk el a kezünkkel egyenletesen. Hagyjuk pihenni kicsit, majd kb. 25 percen át süssük 180 C-ra előmelegített sütőben, vagy míg szép aranybarna lesz. Közben a málna püréhez az összes hozzávalót mérjük egy gyorsforralóba, és 4-5 percen át főzzük, majd tegyük félre hűlni. A citromos töltelékhez minden hozzávalót mérjünk egybe, és alaposan keverjük ki, míg a cukor teljesen feloldódik. Öntsük a citromos krémet az elősütött tésztára, a tetejére pedig egy kanállal csurgassuk rá a málnás szószt, végül szórjuk meg kristálycukorral. Óvatosan tegyük be az előmelegített 180 C-os sütőbe, és 30-35 percen át süssük. Kihűlés után tegyük hűtőbe, majd szeleteljük.