Elkészítés: 20 perc
Egyéb desszert Császármorzsa baracklekvárral
HOZZÁVALÓK
6 db tojás
2 ek Koronás Kristálycukor
25 dkg liszt
4 dl tej
4 ek vaj
3,5 ek Koronás porcukor
1 marék mazsola vagy áfonya
20 dkg baracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatészta-féleséget kapunk. Beleszórjuk a mazsolát. A végén óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét. Egy evőkanál vajat serpenyőben megolvasztunk, majd a tészta kb. felét (2 cm magas legyen a serpenyőben) beleöntjük és addig sütöm, míg az egyik oldala piros nem lesz. Akkor négybe vágjuk és a részeket megfordítjuk. Ha az is pirosra sült, akkor kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, baracklekvárral meglocsolva tálaljuk.