Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Cseresznyés-mandulás pite
HOZZÁVALÓK
20 dkg liszt
10 dkg Koronás Kristálycukor
10 g vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 db tojássárgája
1 csipetnyi
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg Koronás Kristálycukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
10 dkg őrölt mandula
40 dkg cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
200 g lisztből, 1 csipet sóból, 100 g cukorból, 10 g vaníliás cukorból, 100 g vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni. Egy keverőedénybe tegyünk 100 g szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 g cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 g mandulaőrleményt és csipetnyi sót. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25 centiméteres kerek vagy tégla alakú sütőformát. A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 g kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is. Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40-50 percig.