Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Csillaglinzer
HOZZÁVALÓK
24 dkg búzaliszt
18 dkg vaj
3 evőkanál Koronás Porcukor
10 dkg durvára darált dió
1 csipetnyi
0,5 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt
1 csomag vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat, sót, vaníliás cukrot és a porcukrot egy keverőtálba, majd elektromos keverővel addig keverjük, míg könnyű és habos lesz. Dolgozzuk hozzá a lisztet, fűszereket és a durvára darált diót. Borítsuk egy liszttel meghintett deszkára, majd gyúrjuk át jól, és tegyük pár órára hűtőszekrénybe pihenni. Nyújtsuk ki fel centi vastagságúra egy lisztezett deszkán, majd csillag alakú kiszúrókkal szaggassuk ki. Tegyük sütőpapírral borított tepsire, és előmelegített sütőben 150 fokon süssük 10-12 percig, míg aranysárga lesz. Ha elkészült, még forrón szórjuk meg bőven porcukorral.