Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Csirkekalács
HOZZÁVALÓK
40 dkg liszt
2 ek Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
1 csipet
2 dkg élesztő
3 dkg lágy vaj
2 dl langyos tej
16 db mazsola
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a lágy vajat, a langyos tejjel kidagasztjuk. A tésztát lefedve duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát. 8 db-ra osztjuk. Rudat sodrunk belőle, melynek egyik vége vastagabb (csirke feje), másik vékonyabb (farka). A rudat áthurkoljuk úgy, hogy a „fejet” átbújtatjuk a másik szár alatt és áthúzzuk középen. A farktollat ollóval bemetsszük. Tojással lekenjük, és mazsolából szemet készítünk nekik. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. 8 db Csirkekalács elkészítéséhez. Elkészítési idő: 10 perc +kelesztés +30 perc sütés.