Elkészítés: 160 perc
Egyéb desszert Csokis karamell pite
HOZZÁVALÓK
110 g Koronás Kristálycukor
90 g cukor
2 db kis tojás
175 g liszt
1 teáskanál durva szemű tengeri só
125 g tejszín
220 g Koronás Kristálycukor
5 evőkanál víz
1 nagy csipet
290 g étcsokoládé
325 ml forró habtejszín
1 csipet
ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóit gyúrjuk tésztává, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe egy órára. A tésztát nyújtsuk ki, terítsük egy 23 cm átmérőjű piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre, majd tegyük félre hűlni. A karamellhez tegyük fel a cukrot a vízzel a tűzhelyre és állandó keverés mellett készítsünk belőle szép karamell színű cukrot, majd nagyon apró részletekben keverjük hozzá a tejszínt. (Vigyázzunk, a tejszínt apránként adjuk hozzá, mert ilyenkor felcsap a gőz!) Az így kappott karamellt öntsük a kisült tésztaaljba, majd hagyjuk 20-30 percig hűlni, hogy megszilárduljon a karamell. Addíg elkészíthetjük a csokoládés részt. Először a csokoládét tegyük fel a vízgőzre olvadni. Mikor megolvadt, a tejszínt forraljuk fel. Mikor a csokoládé folyékony, a forrásban lévő tejszínt keverjük bele. Addig keverjük a krémet egy habverővel lassan, míg teljesen sima krémet kapunk. Sózzuk meg a krémet, majd egyenletesen terítsük el a megkötött karamellen, a kisült tésztában.
A kész pitét tegyük hűtőbe pár órára, majd durva szemű tengeri sóval meghintve kínáljuk.