Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Csokis-kókusz szelet
HOZZÁVALÓK
85 g kókuszreszelék
80 ml kókusztej
60 g Koronás Porcukor
260 g étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban keverjük össze a kókuszreszeléket, kókusztejet, porcukrot. Egy 8x23 cm alapterületű szögletes gyümölcskenyér forma belsejét folpackozzunk ki, majd egyenletesen terítsük el benne a kókuszos krémet, és tegyük be a fagyasztóba. Kb. 2 óra múlva, mikor már megfagyott a kókuszos töltelék, egy éles késsel szeleteljük fel kb. 2,5 cm széles rudakra, és tegyük vissza a fagyasztóba. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre visszahűlni. Mikor visszahűlt, vegyük ki a fagyos kókusz szeleteket, hagyjuk 5 percen át felengedni kicsit őket. Még fagyosnak kell lenniük, de nem túl fagyottnak, mert akkor meg fog repedni rajtuk a bevonat. Mártsuk bele a csokoládéba a fagyos kókusz rudakat, fektessük őket szilikonos sütőpapírra, és tegyük a sima hűtőbe fogyasztásig. Hidegen, hűtőből kínáljuk.