Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Csokis magvas kockák
HOZZÁVALÓK

A tésztához

8 dkg liszt
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
8 dkg Koronás kristálycukor
1 csipet
12,5 dkg vaj
1 db tojás

A kenéshez

20 dkg Koronás barna nádcukor
5 dkg méz
1,5 dl tejszín
10 dkg vaj
40 dkg őrölt dió, mogyoró, mandula vegyesen

A bevonáshoz

10 dkg csokoládé
1 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS
A kétféle lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, a hideg vajat és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát. Lisztezett felületen 30*45 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk a tésztát, sütőpapírt teszünk alá. A tésztát villával megszúrkodjuk. A barna cukrot, mézet, tejszínt, vajat összefőzzük, míg a cukor el nem olvad, majd hozzáadjuk az őrölt magvakat és a linzerre kenjük. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűtjük. A csokit felolvasztjuk, az olajjal elverejük és kockára vágott sütemények sarkát ebbe mártjuk.