Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Csokoládés brownie karamellhabbal
HOZZÁVALÓK
10 dkg kakaópor
20 dkg vaj
250 g Koronás Aranybarna Cukor
4 db tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg Koronás Kristálycukor
1 evőkanál vaj
3 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
Szitáljuk a kakaóport egy keverőtálba, tegyük hozzá a vajat és a barnacukrot, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Kevergessük addig, míg a vaj el nem olvad, majd hagyjuk kissé kihűlni. Utána keverjük hozzá az egész tojásokat, a kókuszreszeléket, a liszt és a sütőpor keverékét. Kenjünk ki vajjal, és hintsünk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, ebbe töltsük a tésztát. Tegyük sütőbe, és 150-160 fokon süssük körülbelül 40-45 percen keresztül. (Hőlégkeveréses sütő ajánlott.) Vágjuk kockákra, vagy pohárral szúrjunk kör alakú adagokat a süteményből, kanalazzunk rá a karamellhabból, majd csorgassuk meg a karamellszósszal. A karamellhabhoz szórjuk a kristálycukrot egy lábasba, olvasszuk aranybarnára, majd tegyük bele a vajat, és öntsük fel egy deciliternyi tejszínnel. Forraljuk pár percig, míg a cukor teljesen el nem olvad, utána hűtsük le. Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverjünk bele pár evőkanállal a karamellszószból.