Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Csokoládés-céklás sütemény (cukormentes)
HOZZÁVALÓK
1,75 pohár liszt
1,5 tk. szódabikarbóna
1 csipet
1.5 pohár Süssina édesítőpor
3 db tojás
0.5 pohár étolaj
1.5 pohár reszelt főtt cékla
1 tábla diétás keserű csoki
ELKÉSZÍTÉS
A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml.

Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Másik keverőedénybe üssük fel a tojásokat a Süssinával és az olajjal. Habverővel keverjük körülbelül két percig, majd keverjük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát és az olvasztott csokoládét. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket. Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockákra, tetejét ízlés szerint Süssina porral hintsük meg. Süthetjük muffin sütőformában is.