Elkészítés: 150 perc
Egyéb desszert Csokoládés, diós kalács
HOZZÁVALÓK

Tészta

30 dkg liszt
3 ek. Koronás Kristálycukor
1 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
1,5 dl tej

Töltelék

25 dkg darált dió
4 dkg kakaó
6 dkg Koronás Porcukor
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg étcsokoládé apróra vágva
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, olvasztott vajat, tojást, tejet és alaposan kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk a tésztát, hogy a gázbuborékok távozzanak belőle, két részre osztjuk és lisztezett felületen kb 30x40 cmesre nyújtjuk. A tojást a vajjal összekeverjük és megkenjük a tésztát, megszórjuk a darált dió, csoki keverékével és porcukorral megszórjuk és mint a rétest feltekerjük. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük U alakban a tésztát. A másik résszel is elvégezzük ezt, azt a tésztát ellentétesen tesszük az U alakra. 20 percet kelesztjük, majd a maradék tojás és vaj keverékével megkenjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirul a teteje, tegyünk rá alufóliát. Porcukorral megszórva kínáljuk.