Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Dió rolád
HOZZÁVALÓK

A piskótához

6 db tojás
155 g őrölt diő
110 g Koronás Kristálycukor
1 csipet
0.5 teáskanál sütőpor

A töltelékhez

185 g darált dió
125 ml tej
125 g vaj
150 g Koronás Porcukor
2 evőkanál rum
150 ml habtejszín
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. A sütőlemezt lefedjük szilikonos sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat magas fordulaton 5 percen át habosítjuk a cukorral és a sóval. Ha szépen felhabosodott, hozzákeverjük a sütőport és a darált diót. A tojásfehérjéket is felhabosítjuk, majd hozzáforgatjuk a tojássárgás alaphoz. Egyenletesen elkenjük a masszát az előkészített sütőlemezen, majd készre sütjük kb. 10 perc alatt 190 C-on. Kisülés után azonnal egy másik szilikonos sütőpapírra fordítjuk úgy, hogy az alján is rajtahagyjuk a papírt. Így hagyjuk kihűlni. Felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a darált diót, és félretesszük kihűlni. A vajat kihabosítjuk a cukorral. Mikor a vaj jól felhabosodott, hozzáadjuk a rumot és a tejes diót. Egy külön tálban felhabosítjuk a habtejszínt, majd a kész habot a diós krémalaphoz keverjük. Az elkészült krémet elkenjük a piskótalapon, felcsavarjuk, majd hűtőbe tesszük fél napra a roládot. Fél nap elteltével szeleteljük.