Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Diós búrkifli
HOZZÁVALÓK

A tésztához

400 g leveles tészta (élesztő nélküli)

A töltelékhez

2 db tojásfehérje
10 dkg Koronás Kristálycukor
10 dkg darált dió

A felületre

1 db tojás
15 g dió
15 g Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát 30x60 cm-es és 2 mm-es téglalappá nyújtom. A tojásfehérjét felverem a cukorral, és belekeverem a darált diót. A kinyújtott tésztát kétfelé osztom, két 15x60cm-es csíkká. A csíkok alsó harmadára habzsák segítségével hosszában rányomom a tölteléket. A felső részét tojással megkenem. Feltekerem a tésztát. A csíkokat 3 egyenlő részre vágom, így jön ki a 6 db kifli. Sütőpapíros lemezre teszem. Tojással megkenem a tetejét és megszórom dióval. 200 C fokon kb. 20 percig sütöm. Porcukorral díszítem.