Elkészítés: 80 perc
Egyéb desszert Diós-karamelles pite tésztacsillagokkal
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
5 dkg Koronás Porcukor
1 db tojás
1 csipet
40 dkg dió
30 dkg Koronás Kristálycukor
8 dkg vaj
2,5 dl tejszín
1 db narancs reszelt héja
3 ek Koronás Jégcukor
ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, csipet sót és amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára. Közben a cukrot alacsony láng felett karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a meleg tejszínt, végül a durvára vágott diót. Narancs héját reszeljük hozzá. Lisztezett felületen akkorára nyújtjuk a tésztát, hogy egy 26 cm-es piteformán túllógjon. A felesleget levágjuk. A tésztát villával megböködjük, majd sütőpapírral leborítjuk és nehezékkel sütjük 20 percet. A nehezéket leszedjük és a karamelles diót beletöltjük. A maradék tésztából csillagokat szaggatunk, tojás sárgájával lekenjük és jégcukorral megszórjuk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.