Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Diós körtekenyér
HOZZÁVALÓK
25 dkg vaj
20 dkg Koronás Kristálycukor
1 csipetnyi
20 dkg marcipán massza
1 teáskanál őrölt kardamom mag
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
4 db tojás
15 dkg dió
25 dkg liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
3 teáskanál sütőpor
3 db körte
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot és a sót. Elektromos habverővel keverjük addig, még könnyű és habos lesz. Szórjuk bele a fűszereket, egyenként üssük bele a tojásokat, alaposan keverjük össze, majd kis adagokban kanalazzuk hozzá a liszt, keményítő és sütőpor keverékét is. Fakanállal keverjük hozzá a kis darabokra tört marcipánt, az egészben hagyott diót és a meghámozott és felkockázott körtéket is.Töltsünk meg vele egy tégla alakú, körülbelül 2 liter űrtartalmú, vajjal kikent és liszttel megszórt sütőformát. Vigyázzunk, csak háromnegyedig töltsük, mert sütéskor kifolyhat belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 40-45 percig. Mielőtt kivennénk, szórjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény. A süteményhez felhasználhatjuk a megmaradt marcipánfigurákat, és a csokoládéval bevont marcipános desszerteket is. Elég, ha nagyobb, körülbelül egy centis darabokra tördeljük, és úgy keverjük a körtés masszához.