Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Diós márvány
HOZZÁVALÓK
25 dkg margarin
25 dkg Koronás Sütőcukor
25 dkg liszt
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1,5 teáskanál sütőpor
4 db tojás
1 db narancs
2 evőkanál mogyorókrém
1 teáskanál instant kávé
0,5 marék dió
1 csipetnyi
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük a szobahőmérsékletű margarint egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverjük pár perc alatt habosra. Szórjuk bele a cukrot, csipetnyi sót, majd további pár percig habosítsuk. Egyenként üssük a margarinos keverékbe a tojásokat, tegyük hozzá a narancs lereszelt héját, valamint a kifacsart levét és jól dolgozzuk össze. Egy kis tálba mérjük ki a lisztet, kanalazzuk rá a sütőport és a szódabikarbónát. Kis adagokban, állandóan kevergetve dolgozzuk a lisztes keveréket a margarinos masszához, majd szórjuk hozzá az egész szemű tisztított diót. Kenjünk ki margarinnal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit vagy egy másfél literes tégla alakú sütőformát. Töltsük a massza háromnegyed részét a sütőedénybe, majd a maradék tésztához keverjük hozzá az instant kávét és a mogyorókrémet. Kanalazzuk foltokban a tészta tetejére, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35-40 percen keresztül. Ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni, vágjuk kockákra vagy szeletekre, tetejét porcukorral hintsük meg.