Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Diós-narancsos bejgli
HOZZÁVALÓK
45 dkg liszt
15 dkg vaj
6 dkg sertészsír
1 dl víz
15 g élesztő
5 dkg Koronás Porcukor
1+1 db tojássárgája
20 dkg darált dió
10 dkg Koronás Porcukor
10 dkg kandírozott narancshéj kockázva (orangeat)
1 db narancs reszelt héja
1 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. A tölteléket összekeverjük, majd a tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A hajtás alulra kerüljön. Tojássárgájával megkenjük és egy éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap 180 fokon, előmelegített sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.