Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve
HOZZÁVALÓK
2 dl víz
1 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet
15 dkg liszt
4 db tojás
25 dkg mascarpone
4 ek porcukor
5 ek tojáslikőr
ELKÉSZÍTÉS

A vizet a tejjel, a vajjal, csipet sóval felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 percig kevergetjük, míg ruganyos tésztalabdává össze nem áll a tészta. Ezt követően keverőkaros robotgéppel keverjük a tésztát, hogy kicsit visszahűljön, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindannyiszor alaposan elkeverve a tésztát. Habzsákba töltjük a masszát és 6 cm hosszú duci csíkokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd 160 fokon még 15 percig.

 

A krémhez a mascarponét a porcukorral és a likőrrel elkeverjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a félbevágott éclaire-ekbe töltjük.