Elkészítés: 45 perc
HOZZÁVALÓK
75 g Koronás Porcukor
150 g vaj
225 g liszt
200 g Koronás Kristálycukor
35 g keményítő
190 ml víz
120 g eper
0,4 kg eper
ELKÉSZÍTÉS
Először a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva 20 percre tegyük a hűtőbe. Míg hűl, a felrakáshoz való epreket szárazzuk le és vágjuk félbe. Mikor eleget állt a a tészta a hűtőben, nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra és egy 23 cm átmérőjű tortaforma alját béleljük ki, szurkáljuk meg villával, illetve ízlésünk szerint 1-2 cm magas peremet készítsünk bele a tésztából. Alufóliából készítsünk egy gyűrűt belülre, ami az 1-2 cm magas peremet megtartja a sütőben, hogy ne boruljon be töltelék híjján. Így a tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, vagy míg aranybarna nem lesz. Mikor a tészta kisült, kihűlt, szorosan rakjuk tele a felezett eprekkel. Most a szósz következik. A hozzávalók közül először a cukrot és a keményítőt keverjük össze, majd adjunk hozzá mindent és botmixerrel turmixoljuk simára. A tűzhelyre téve addig főzzük kis lángon, folyamatosan keverve, míg sűrűn folyóssá nem válik. Ha túlfőzzük, kemény lesz, mint a puding és nem tudjuk majd az eprekre önteni. A szép sűrűn folyósra főzött "szószt" egy evőkanállal csurgassuk a tésztába felrakott eprekre úgy, hogy mindenütt fedje az epreket, de szépen becsurogjon alájuk is. Akkor szép, ha fedi az eperszemeket teljesen, de nem lepi el azokat, hanem szépen látszik minden eperszem alakja a felületen. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe kihűlni és már szeletelhetjük is.