Elkészítés: 220 perc
Egyéb desszert Epres-fahéjas csiga
HOZZÁVALÓK
400 g liszt
1 teáskanál
35 g Koronás Kristálycukor
3 g élesztő
260 ml tej
65 ml étolaj
375 g eperlekvár
1 teáskanál őrölt fahéj
375 g szeletelt eper
160 g Koronás Porcukor
1 teáskanál mandulaaroma
1 nagy csipet őrölt fahéj
3 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS
Az instant élesztőt keverjük össze a cukorral és a tejjel, majd tegyük félre 5 percre felfutni. Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját, dolgozzuk ki a tésztát, majd 1-2 órán át hagyjuk a duplájára kelni. Mikor a tészta megemelkedett, keverjük össze a lekvárt a fahéjjal. A tésztát nyújtsuk kb. 50x40 cm-re, kenjük meg a lekvárral, szórjuk meg a szeletelt eperrel. Csavarjuk fel, majd szeleteljük 1,5-2 cm-es darabokra. Az így kapott csigákat szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tegyük szorosan és 15-20 percen át hagyjuk kelni. 175 fokra előmelegített sütőben addig süssük őket 25-30 percen át, míg szép színt kapnak. Míg sülnek, az öntet hozzávalóit egy tálban keverjük össze. Mikor a sütőből kivesszük a készre sült csigákat, azonnal csurgassuk vagy ecseteljük le őket az öntettel. Hagyjuk teljesen kihűlni a csigákat. Kihűlés után szépen szét lehet szedni őket.