Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Epres-habos szendvicsek
HOZZÁVALÓK
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi
12 dkg Koronás Porcukor
8 dkg vaj
2 db tojás
3 evőkanál tej
1 evőkanál vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
4 evőkanál eperdzsem
2 dl tejszín
20 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
Szitáljuk a lisztet egy tálba, szórjuk bele a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és az egész tojásokat. Pár percig elektromos keverővel keverjük simára. Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel kis kerek formákat, majd kanalazzunk bele a tésztából. Forró sütőben (hőlégkeveréses) süssük 160 fokon 10-15 percig. Az elkészült tésztalapokat szedjük ki a sütőformából, és hagyjuk kihűlni. Kenjünk meg dzsemmel egy darab tésztalapot, majd kanalazzunk rá a keményre felvert tejszínből, tetejére tegyünk felszeletelt eperszemeket, majd ismét egy tésztalapot. Tejszínhabbal borítsuk be, és halmozzunk rá az eperszemekből.