Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Epres habroló
HOZZÁVALÓK
1 db tojás
1 csomag vajas tészta
1 csomag eper puding
2 dl tej
15 dkg tejszínhab
ízlés szerint Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Amennyiben saját kezűleg szeretnénk elkészíteni a vajas tésztát, úgy ennek elkészítését lépésről-lépésre "A sütés alapjai" menüpontban megtaláljuk. A készen kapható vajas tészta esetében a tésztát széthajtjuk, s 2 cm széles csíkokra felvágjuk, felvert egész tojással lekenjük, majd habroló csőre feltekerjük. 200-210 fokos sütőben szép pirosra megsütjük (kb. 30 perc).
A tejet a pudingporral sűrűre kikeverjük, tejszínhabbal lazítjuk (lehet saját kezűleg felvert tejszín is). A habroló csőről óvatosan levesszük a tésztát, és beletöltjük a krémet. Végükre egy-egy kis krémpamacsot nyomunk. Tetejüket ízlés szerint porcukorral meghintjük.