Elkészítés: 90 perc
Egyéb desszert Epres krémes
HOZZÁVALÓK
1 csomag vajas tészta
25 dkg csokoládékrém
5 dl tej
4 db tojás
8 dkg Koronás Kristálycukor
1 db vaníliarúd
1 csomag vanília puding
3 dl tejszín
15 dkg turmixolt eper
10 dkg Koronás Kristálycukor
2 dkg oldott zselatin
ELKÉSZÍTÉS
A vajas tésztát nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra, és villával szurkáljuk meg. Gőzös - 200-220 fokos - sütőben süssük meg. Ha kihűlt, vágjuk három egyenlő részre. A legegyenletesebb lapot vonjuk be olvasztott csokoládéval, ez lesz majd a teteje. Ezután készítsük el az alapkrémet. Ehhez verjük kemény habbá a tojásfehérjét 2/3 Koronás Kristálycukorral. A tojássárgákat az 1/3 cukorral, pudingporral, tejjel főzzük sűrű krémmé, majd a tojásfehérje habbal lazítsuk fel. A krémet még melegen kenjük rá egy vajas lapra, mintha krémest készítenénk. Ha kihűlt, tegyük rá a másik vajas tésztalapot. Erre kerül majd az epres krém.
A cukorral összeturmixolt epret keverjük a kemény tejszínhabhoz az oldott zselatinnal együtt. Az eperkrémet a vajas lapon egyenletesen kenjük el, majd várjuk meg míg kihűl. Az csokoládéval bevont lapot vágjuk fel szép négyzetekre és helyezzük fel az eperkrémre. Csak ezután vágjuk fel a krémest. Friss eperrel és tejszínhabbal díszítve nemcsak finom, de igazán esztétikus süteményt tálalhatunk.