Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Epres piskótarolád
HOZZÁVALÓK
5 db tojásfehérje
1 csipet
140 g Koronás Kristálycukor
5 db tojássárgája
40 g olvasztott vaj
60 ml habtejszín
0,5 db citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
45 g liszt
60 g Koronás Porcukor
140 ml habtejszín
250 g mascarpone
ízlés szerint friss eper
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgákat a cukor felével habosítsuk fel. Keverjük hozzá az olvasztott vajat és tejszínt. Szitáljuk hozzá a lisztet. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és levét is. Egy csipet sóval és a cukor másik felével habbá verjük a tojásfehérjét is. A kettőt összekeverjük és egy szilikonos sütőpapírral fedett gáztepsin egyenletesen elkenjük. 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük légkeveréssel. Mikor kisült, hagyjuk kihűlni. Eközben elkészítjük a krémet. A habtejszínt verjük kemény habbá.
A mascarponét pedik keverjük simára a porcukorral. Végül a tejszínhabot keverjük össze alaposan a mascarponés résszel és kész is a krém. Ha a piskóta teljesen kihűlt, egyenletesen kenjük el rajta a krémet, a krém tetejére rakjunk ízlés szerint friss, felkockázott vagy vékonyra szeletelt epret. A roládot csavarjuk fel, szeletelésig hűtőben hagyjuk állni.