Elkészítés: 80 perc
Egyéb desszert Erdei gyümölcsös-mandulás pite
HOZZÁVALÓK
0,25 kg búzaliszt
0,15 kg vaj
35 g Koronás Kristálycukor
2 evőkanál hideg víz
1 csipet
0,5 kg feketeszeder (friss, vagy mirelit)
0,25 kg málna (friss, vagy mirelit)
80 g Koronás Kristálycukor
30 g étkezési keményítő
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
50 g szeletelt mandula
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy órán át pihentetjük fóliába csomagolva a hűtőben. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A tészta egyik felét kerekre nyújtjuk, majd egy 28 cm-es kerek pite formát kibélelünk vele, a széleket levágjuk, és félretesszük. A tészta szép vékony lesz! A tészta aljába öntjük a bekevert tölteléket, és egyenletesen elterítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, amiket a pite tetejére teszünk. Amikor befedtük a tölteléket, a tésztát lekenjük tojással, és az egész pitét vastagon megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített, 185 fokos sütőben légkeveréssel kb. 45-50 percig sütjük. A forma alá tegyünk sütőpapírt a sütőben, mert a töltelék hajlamos kiforrni kicsit! Amikor kivettük, fél napig hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük.