Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Erzsébet cider
HOZZÁVALÓK
110 g puha vaj
50 g Aranybarna Cukor
1 teáskanál örőlt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
0,3 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet
1.8 l almalé
8 evőkanál barnarum

A pohárba

fahéjrúd
ELKÉSZÍTÉS
A puha vajat összekeverjük a sóval, barnacukorral és a fűszerekkel. Folpackba csavarjuk és a hűtőbe tesszük az így készült ""fűszervajat"", hogy megkeményedjen. Az almalevet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A megkeményedett vajat a hűtőből kivéve felvágjuk 8 egyenlő részre. A 8 pohárba töltött forró almalevekbe teszünk 1-1 vajdarabot és egy evőkanál rumot. Elkeverjük és forrón fogyasztjuk az elkészült italt.