Elkészítés: 6 perc
Egyéb desszert Fahéjas diólikőr
HOZZÁVALÓK
10 db zöld dió
2 liter vodka
2 db egész fahéjrúd
2 db citrom héja
3 db szegfűszeg
50 dkg Koronás Kandiscukor
ELKÉSZÍTÉS
A diólikőrt június hónapban tudjuk elkészíteni, ilyenkor a legalkalmasabb a dió a likőrkészítéshez. Szeleteljük fel a diókat, majd tegyük egy jól zárható, nagyobb méretű befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a kettétört fahéjat, a szegfűszeget és a citrom vékonyan levágott héját. Szórjuk rá a kandiscukrot, majd az egészet öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól az üveget, majd rázzuk alaposan össze. Tegyük hűvös és sötét helyre. Hetente egyszer rázzuk meg az üveget, hogy a cukor és a fűszerek jó alaposan elkeveredjenek. Karácsony előtt szűrjük át damasztruhán, majd töltsük kisebb méretű üvegekbe.