Elkészítés: 55 perc
Egyéb desszert Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács
HOZZÁVALÓK

Tészta

50 dkg liszt
2.5 dkg élesztó
2.5 dl langyos tejszín (vagy tej)
12 dkg Koronás Aranybarna Cukor
7 dkg olvasztott vaj
1 csipet
1 db tojás

Töltelék

15 dkg marcipán
20 dkg szilvalekvár
2 tk fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, a tojást, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 30x50 cm-es téglalappá. Megkenjük a lekvárral, ráreszeljük a marcipánt, meghintjük a fahéjjal és mint a rétest, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Hosszában félbevágjuk, majd összecsavarjuk a két részt. Sütőpapírral kibélelünk egy kenyérformát, ebben sütjük meg a kalácsot. 180 fokon kb. 40 perc.