Elkészítés: 30 perc
Egyéb desszert Fahéjas-vaníliás töltött briós
HOZZÁVALÓK
160 g liszt
170 g rétesliszt
1,5 teáskanál instant élesztő
40 g Koronás Porcukor
0,5 csapott evőkanál
3 db nagy tojás
60 ml víz
60 g puha vaj
0,31 l tej
110 g Koronás Kristálycukor
35 g liszt
0,5 teáskanál
4 db tojássárgája
1 teáskanál vanília esszencia
180 g joghurt
120 g Koronás Kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A dagasztógépben keverjük össze a liszteket, élesztőt, sót, tojásokat és a vizet. Kb. 3 perc alatt dolgozzuk össze a hozzávalókat. Száraz, merev tésztát fogunk kapni. Alacsony sebességen adjuk hozzá a vajat kis darabokban. Akkor adjuk hozzá a következő darabot, mikor az előzőt már "felvette" a tészta. Kb. 10-15 perc alatt dolgozzuk ki a tésztát teljesen. Szép puha, selymes tésztát kell kapnunk. A tésztát helyezzük egy légmentesen lezárt dobozba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
A vaníliakrémhez a tejet tegyük fel főni. Közben egy másik tálban keverjük össze a cukrot, lisztet és sót. Egy harmadik tálban a tojássárgákat keverjük ki. Mikor elkezd forrni a tej, nagyon vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk a tojássárgához, majd a sárgájás-tejes keveréket öntsük a lisztes cukorra. Tegyük vissza az egészet a tűzhelyre és habverővel folyamatosan keverve főzzük addig, míg sűrű puding lesz. Keverjük hozzá a vaníliát is, majd vegyük le a tűzhelyról. Egy légmentesen záró dobozban ezt is tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a sütés következik. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és papírozzunk le egy sütőlemezt. A tésztát nyújtsuk ki egy 10x20 cm-es négyzetre, majd vágjuk fel 2x4 db egyenlő részre. Húzzuk szét a darabokat kb. 12 cm átmérőjű körökké. A belső részük a köröknek elég vékonyak, míg a szélek vastagabbak legyenek. 4 db-ot tudunk majd egyszerre sütni a gáztepsin. Minden tészta közepére rakjunk 2 evőkanál vaníliakrémet, arra pedig joghurot. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Szórjuk meg vele alaposan a briósok telületét. 180 fokon légkeverés nélkül 25-30 perc alatt el is készül.