Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Fatörzs torta
HOZZÁVALÓK
4 darab tojás
80 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor (10 g)
1 adag vajkrém
35 g holland kakaópor
ELKÉSZÍTÉS

Előkészítjük a tepsit: lefedjük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (a légkeveréses sütőt 155 fokra).

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, miközben 3 részre osztva, adagokban hozzáadjuk a cukrokat. Ha a hab olyan kemény, hogy a tálat felfordítva benne marad, és nem mozdul, készen vagyunk. Ekkor pár mozdulattal egyenként belekeverjük a sárgáját, innentől spatulával vagy fakanállal dolgozunk, nem géppel! Majd határozottan, 3 adagban a lisztet is hozzákeverjük. Vigyázat, csak addig keverjük, míg úgy látjuk, a lisztet csomómentesen eloszlattuk, nem kell sokáig dolgozni vele, különben a hab összeesik, a piskótánk lapos lesz!

A tésztát téglalap alakban elterítjük a sütőpapíros tepsiben kenőlapát vagy habkártya segítségével, hogy a felülete egyenletes legyen. Sütjük kb. 10 percig. Kivesszük a piskótánkat a sütőből, óvatosan lehúzzuk róla a papírt, amit mellé teszünk, és a piskótát visszafektetjük rá a másik oldalával. Most, hogy az eredetileg papíros rész néz felfelé, kihűtjük.

A vajkrémbe habverővel belekeverjük a kakaóport. Az így kapott kakaós vajkrém kb. 2/3-át egyenletesen eloszlatjuk a piskótán, majd feltekerjük. Kívül is megkenjük, és recés habkártyával vagy villa segítségével hullámos csíkokkal díszítjük.

Hűtőben lehűtjük, hidegen szeleteljük.