Elkészítés: 30 perc
Egyéb desszert Feketeáfonyás-krémsajtos fagylalt
HOZZÁVALÓK

A fagylalt alaphoz

125 g krémsajt
300 ml habtejszín
200 g cukrozott sűrített tej
1 evőkanál vanília eszencia

A szószhoz

130 g áfonya
2 evőkanál Koronás Kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 csipetnyi
ELKÉSZÍTÉS
A szószhoz főzzük össze az áfonyát a cukorral, sóval, citromlével, majd mikor jól felforrt, tegyük félre. A krémsajtot habosítsuk fel egy konyhai robotgéppel, majd adjuk hozzá a habtejszínt, sűrített tejet és a vaníliát is. Magas fordulaton habosítsuk szép habosra. A kapott krém felét szedjük egy lapos tálba, a tetejére kanalazzuk rá a kihűlt áfonya szószt, annak tetejére pedig szedjük a maradék tejszínes krémet. Egy villával, vagy késsel kicsit márványozzuk - azaz kicsit megkeverjük benne a szószt, hogy szép csíkos legyen. Fóliázzuk le, majd tegyük a fagyasztóba 6 órára. Fagyiskanállal adagoljuk.