Elkészítés: 70 perc
HOZZÁVALÓK
50 dkg omlós tészta
25 dkg mák vagy dió
12 dkg Koronás Kristálycukor
5 dkg méz
3 dkg mazsola
4 dkg édes morzsa
1 dl víz
ízlés szerint citrom reszelt héja
ízlés szerint őrölt fahéj
25 dkg Jonathán alma
5 dkg Koronás Kristálycukor
5 dkg mazsola
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vágott dió
ízlés szerint őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Az omlós tésztához a vajat a liszttel morzsalékossá alakítjuk, majd hozzáadjuk a Koronás Porcukrot, tojássárgákat és az oldott élesztőt (ezt nem szabad felfuttatni!), végül a sót. A tésztát közepes keménységűre gyúrjuk majd négy egyenlő részre osztjuk. 3-4 mm vastag lapot készítünk belőle és az első lapot a tepsi aljába tesszük. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre kerül a második tészta, erre pedig a diótöltelék. Befedjük egy újabb tésztalappal, majd ráhelyezzük a hámozott, szeletelt, ízesített almát, majd ismét lefedjük tésztával. Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük. Tálaláskor Koronás Porcukorral hintsük meg. Forrázott töltelékek: a vizet Koronás cukorral, mézzel felfőzzük és a darált dióra, illetve mákra öntjük, majd a töltelékek egyéb hozzávalóit is hozzákeverjük. A tésztára csak kihűlés után kenjük!